QUI SOM I QUÈ FEM ?


IPCENA és una entitat ecologista fundada l’any 1990, que treballa a les comarques de Lleida en defensa del Medi Ambient, la Fauna, la Flora i la Qualitat de Vida de les Persones. Les sigles IPCENA Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l'entorn Natural, reflecteixen els dos eixos vertebradors de la nostra activitat: La conservació del patrimoni natural i el seu estudi, amb la finalitat de difondre els seus valors i sensibilitzar la nostra societat.

 

Des de l’any 1999, IPCENA forma part de l’Assemblea d’Entitats Ecologistes de Catalunya (AEEC). La qual al mes de juny del 2002, es va constituir com a Federació d’Entitats Ecologistes de Catalunya (EdC).

 

IPCENA, ha estat declarada d’utilitat pública per resolució del conseller de Justícia Institució (DOGC 7386). RESOLUCIÓ JUS/1280/2017, de 29 de maig.

 

Sent insuficients les tasques de sensibilització, bàsicament per la rapidesa amb la qual la nostra societat capitalista devora els recursos naturals, ens veiem obligats a paralitzar projectes que comporten impactes greus sobre els ecosistemes i el medi ambient. Per això utilitzem totes les eines legals al nostre abast, des de manifestacions públiques, rodes de premsa, articles periodístics, denúncies i contenciosos administratius als tribunals.

   

Tenim la seu a Lleida, des d’aquesta es realitzen totes les tasques d’administració de l’associació, així com el desenvolupament de projectes de gestió ambiental, activitats de seguiment de les diverses problemàtiques ambientals, revisió de projectes, denúncies i la resta d’activitats de la nostra associació. En les nostres oficines disposem d’un fons de consulta i documentació, biblioteca, hemeroteca i videoteca.


IPCENA EdC - Plaça dels Gramàtics, 2 ( Baixos ) - 25002 Lleida - Telèfon: 973.263793 - / 610.722461 - Email ipcena@ipcena.org

CIF G25258393