Apadrinem una olivera


La vall Major, situada entre els municipis de la Granadella i Bovera, a les Garrigues Altes, és una vall que neix a l’extrem occidental de la serra del Montsant i que acaba al riu Ebre, a la comarca de la Ribera d’Ebre. Les petites valls, encaixades en els vessants laterals de la vall Major, configuren un paisatge bucòlic i encisador, en forma de mosaic, amb boscos de pi blanc, rouredes de roure valencià i alzinars, saltejats amb bruc d’hivern, arboç i noguerola, que emparen conreus d’oliveres plantades sobre bancals amb marges i cabanes de pedra seca (declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO).

 

Degut a la petita superfície de les finques conreades i a la construcció tortuosa dels marges de pedra, l’agricultura intensiva ha anat abandonant aquestes zones per manca de rendibilitat davant els conreus de les planes. Els seus valors botànics i faunístics singulars deriven del fet de ser una zona de transició entre les condicions litorals i continentals mediterrànies amb presència d’elements eurosiberians a les obagues. Podríem destacar insectes com la papallona de l’arboç, amfibis com el gripau corredor, rèptils com la sargantana cuallarga i la serp blanca i ocells com l’àliga cuabarrada i l’oreneta cua-rogenca.

 

L’associació Trenca va iniciar la recuperació d’algunes finques fa més de 10 anys i va fer realitat la conservació del paisatge, la biodiversitat i l’activitat agrícola. Va crear la marca d’oli  Salvatge, de producció ecològica, afavorint el suport al món local amb la contractació de diverses persones.

 

Ara, el projecte s’amplia amb la incorporació d’Ipcena-EdC i  amb l’adquisició, a la mateixa vall, de noves finques per part de diferents socis, amb l’objectiu de revitalitzar el projecte perquè sigui un èxit social i ambiental encara més gran. Per això, invitem a les persones que vulguin donar suport al projecte, apadrinant una olivera, per tal de dedicar els recursos al manteniment de les finques. L’apadrinament comporta l’elecció d’una olivera per persona, a la que donarà nom, rebre 4 ampolles d’oli d’aquestes oliveres i formar part de les sòcies i socis dels  Amics de les Oliveres de la Vall Major. L’aportació per persona i any és de 50€.Formulari d'apadrinament d'una olivera


Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.


PROJECTE OLIVERARS MONUMENTALS

 

Prem aquí o al banner per a més informació


IPCENA EdC - Plaça dels Gramàtics, 2 ( Baixos ) - 25002 Lleida - Telèfon: 973.263793 - / 610.722461 - Email ipcena@ipcena.org

CIF G25258393