· 

Se certifica la mort de l'àliga quabarrada trobada enverinada a la Noguera.

Fotografia Agents Rurals
Fotografia Agents Rurals

La necròpsia realitzada a l'àliga cuabarrada (Aquila fasciata), trobada el maig del 2023 a la Noguera, certifica que la mort es va produir per un verí tipus rodenticida.

 

Es dóna la circumstància que el mateix exemplar també va ser víctima anteriorment d'un tret d'escopeta que va rebre a principis del mateix mes, una vegada recuperada favorablement de les seves ferides al Centre de Recuperació de Fauna de Torrefusa, va ser novament alliberada al seu habitat el 2 de maig amb un emissor de seguiment, trobant-la morta setmanes després per la letalitat del verí.

 

Recordem que a l'àliga cuabarrada, és una au protegida i molt amenaçada al continent, que fa encara més greu la situació d'aquesta espècie a conseqüència dels humans caçadors i persones sense escrupols que col·loquen esquers enverinats al medi natural.