· 

COMUNICAT DE PREMSA: IPCENA Considera un error molt greu la retirada de la recollida porta a porta a dos barris de Lleida


Ipcena–EdC considera molt negatiu que la Paeria de Lleida es plantegi la retirada del porta a porta als barris de Pardinyes i Balafia per suposar una regressió en la recollida i reciclatge dels residus urbans, que suposa una reculada en les polítiques ambientals de lluita contra el canvi climàtic on els residus juguen un paper fonamental.

 

Actualment el municipi de Lleida amb les dades de l’Agencia de Residus de Catalunya del 2022 i referint-se als municipis del segrià, esta en la 34na posició dels municipis de la comarca del Segrià en el referit a percentatge de reciclatge per habitant o el que es el mateix en la 5na posició dels municipis per la cua dels que menys reciclen.

 

Cal tenir en compte que els municipis que han assolit el major percentatge de reciclatge a la comarca són els que van implantar la recollida porta a porta.

 

Ipcena-EdC considerem un greu error que Lleida pugui plantejar la retirada del porta a porta en dos barris com Pardinyes i Balafia i en tot cas, el que caldria fer, es revisar i millorar el sistema en aquests dos barris per corregir les mancances i fer més eficient l’actual porta a porta entre la població i no cometre l’error de retirar-lo.

 

Lleida més que retirar el porta a porta hauria d’ampliar progressivament la seva implantació a la resta de barris, per raons obvies com son:

 

Compliment dels compromisos i objectius a assolir per part de la Directiva europea de residus del 2018 que indica que al 2020 s’havien d’assolir el 50% del reciclatge i al 2025 el 55% municipal.

 

Cal ressaltar que Lleida actualment esta prop del 36% de reciclatge, molt lluny dels objectius europeus, on la majoria dels municipis de la comarca del Segrià els superen, tot i tenir menys possibilitats econòmiques de les que té el principal municipi i capital del Segrià.

 

Properament demanarem una trobada amb la Paeria per poder iniciar un diàleg sobre l’agenda ambiental de l’Ajuntament i parlar d’aquesta i altres qüestions que ens preocupen com entitat.