· 

Mig miler de peixos morts al canal Segarra-Garrigues

Imatge de desenes de peixos morts en un tram del canal Segarra-Garrigues a les Borges Blanques. / Anna Berga
Imatge de desenes de peixos morts en un tram del canal Segarra-Garrigues a les Borges Blanques. / Anna Berga

L’entitat ecologista Ipcena ha fet públic un incident alarmant al canal Segarra-Garrigues, on s’estima que entre 400 i 500 peixos morts. La situació ha estat qualificada com una «massacre» i assenyalada com una «acció irresponsable per part del canal». Segons Ipcena, a l’hora de tancar el pas de l’aigua en un tram específic, no s’han pres les mesures necessàries per retirar les espècies presents a la infraestructura hidràulica, deixant-les atrapades sense aigua.

 

L’organització ecologista ja ha informat els Agents Rurals sobre els fets i ha presentat una denúncia al Departament d’Acció Climàtica, considerant que aquesta situació constitueix un maltractament greu de la fauna. Joan Vázquez, portaveu de l’Ipcena, ha instat el Segarra-Garrigues a establir un servei de vigilància ambiental per prevenir incidents similars en el futur.