· 

Denuncien el malbaratament de l’aigua potable a Lleida

Vehicle de neteja viària carregant aigua potable d'un punt de la xarxa pública
Vehicle de neteja viària carregant aigua potable d'un punt de la xarxa pública

Lleida encara utilitza aigua potable per la neteja dels carrers, malgrat que la Paeria ja hauria d’utilitzar aigua regenerada. El sistema terciari de la depuradora ja la produeix i especialment en compliment del decret de sequera del Govern i del pla de la mateixa CHE i del propi compromís de l’Ajuntament de Lleida.

 

Malgrat la greu situació de sequera que afecta les reserves hídriques a causa del canvi climàtic i els fortíssims episodis d’onades de calor per sobre dels 40 graus, resulta inacceptable que es cesi el rec en determinades zones arbrades que han de servir com a refugis climàtics, ha afirmat l’empresa Ipcena. Per altra banda, Ipcena denuncia que es permeti la utilització d’aigua de boca potable amb l’excusa de netejar els carrers i places quan es troben altres alternatives en sec i en tot cas disposant de l’aigua regenerada.

 

L’empresa presentarà davant de la Paeria un denúncia, per realitzar una mala praxi i un mal exemple per exigir que s’utilitzi aigua depurada. La iniciativa segueix defensant que existeixen altres alternatives. La queixa se suma a les consideracions dels veïns en observar vehicles de neteja viària carregant aigua potable d’un punt de la xarxa pública davant del Bisbat.

 

Font: LleidaDiari.cat