· 

Ipcena insta a investigar la mort d’una cigonya prop de les sitges

L’entitat ecologista Ipcena-EdC va denunciar ahir la troballa aquest dimarts d’una cigonya morta al voltant de les antigues sitges del Senpa de Pardinyes.

 

Ipcena va informar que el dimarts, cap a les 18 hores, una veïna de Pardinyes va trobar una cigonya morta per la zona de les antigues sitges del Senpa. La ciutadana va trucar als Agents Rurals i aquests van recollir l’au. L’entitat ecologista va anunciar ahir que trametrà una petició telemàtica als Agents Rurals per tal de demanar la realització d’una necròpsia amb la finalitat de conèixer la mort d’aquest exemplar de cigonya.

 

Els ecologistes barregen la hipòtesi que no es pot descartar que la pèrdua dels 17 nius de la sitja enderrocada -per donar pas a la construcció de l’alberg de Pardinyes per part de l’Ajuntament de Lleida- en sigui la conseqüència de la defunció, “per motius d’extres i per la gran competència i rivalitat que s’estableix entre les cigonyes alhora d’ocupar els nius”.