· 

Cigonyes i vots que volen

O jo soc imbècil (la qual cosa és més que probable) o la Justícia (si existeix) hauria de fer alguna cosa sobre el polèmic enderroc de la sitja de Pardinyes. No entenc gaire de lleis (i crec que no soc l’únic i que cadascú les interpreta com li rota), però si la normativa legal diu que a partir del 5 de febrer està prohibit pertorbar la tranquil·litat de les cigonyes, que han iniciat el seu cicle de reproducció, ¿com és possible que una setmana més tard encara es treballi a les sitges, espantant i foragitant desenes d’aus estressades i en perill? El doctor Joan Viñas, en un article en aquest diari, felicita l’alcalde Pueyo i el seu equip de govern per seguir amb l’edificació de l’alberg a Pardinyes amb valentia i malgrat els recels d’alguns veïns (segons el PSC el 83% ho rebutgen). El catedràtic recorda que Lleida i el barri de Pardinyes són de mena acollidora i apel·la a la “coherència de vida”. Vist així li donaria la raó, però no podem oblidar altres aspectes bàsics, com ara, ¿on és la coherència vital de demolir un edifici emblemàtic de la ciutat i destruir una magnífica i única colònia de cigonyes? No hi havia més solars per fer l’alberg? Ara ja és tard, però és evident que aquest nyap (perfectament evitable) portarà cua, sigui d’ocell o de vots que marxaran volant a uns altres nius.

 

Diego Aránega Pérez (Diari "La Mañana")