· 

Instal·len fils electrificats a Santa Maria de Gardeny per intentar fer fora els ocells

El niu de cigonyes del campanar de l’església de Santa Maria de Gardeny va ser retirat divendres passat per un equip especialitzat en aquestes tasques, evitant d’aquesta manera qualsevol incidència que es pogués produir pel seu pes, així com prenen mesures per tal d’evitar molèsties als veïns i a les persones que passessin per allà en el moment de fer l’operació, segons va explicar el mossèn Gerard Soler.

 

El sacerdot també va voler deixar ben clar que prèviament s’havien demanat els corresponents permisos per tal de poder retirar el niu de cigonyes que hi havia en la part més alta de l’església, per sobre de les campanes. A més, aquest podia comportar problemes pel seu pes i, alhora, molèsties, segons va dir.Així doncs, un cop es van rebre els corresponents permisos, es va contactar amb una empresa especialitzada en aquestes feines. D’aquesta manera, divendres es va desplaçar una grua de grans dimensions que va ser l’encarregada de retirar el niu. Posteriorment, es va ficar un sistema per evitar que les cigonyes tornessin a instal·lar un altre niu en la citada part.

 

Segons va declarar el mossèn, “es tracta d’uns fils electrificats, però a molt baixa intensitat, per evitat que les cigonyes tornin a fer el seu niu a Santa Maria de Gardeny. D’aquesta manera, evitarem tenir problemes en el futur”.

 

Ja fa temps que amb certa periodicitat es treuen els nius del campanar de Santa Maria de gardeny, la qual cosa ha provocat les queixes del grup ecologista Ipcena. Segons ells, en aquest indret s’han utilitzat diferents andròmines per intentar evitar que les cigonyes nidifiquin, però sense gaire èxit. També cal recordar que algun d’aquests elements va arribar a causar la mort d’un exemplar el 2018.