· 

Pardinyes porta una demanda als jutjats per intentar frenar la demolició de les antigues sitges

L'Orvepard, Ipcena i la Plataforma de Veïns del barri demanen la "paralització" de l'enderroc previ a la construcció de l'alberg

 

L’advocat Pau Simarro, en representació de l’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepaard), Ipcena i la Plataforma de Veïns de Pardinyes, va presentar ahir davant del Jutjat de Primera Instància de Lleida una demanda interdictal per aturar les obres de demolició de les antigues sitges del Senpa, al barri de Pardinyes, i construir-hi un alberg.

 

El procediment urgent, anomenat interdicte, es basa en la petició de la recuperació de la possessió de les sitges al considerar-se un bé públic que pertany al barri de Pardinyes i també perquè a l’edifici resideixen 34 cigonyes, en els 17 nius que es comptabilitzen a la seva teulada. A més es dóna la circumstància que Ipcena és una de les entitats que ocupa dependències del complex de les sitges i “té dret a gaudir igualment de la possessió”. Les cigonyes, segons relata l’escrit de l’advocat, són una espècie protegida per això es prioritza la biodiversitat per damunt de les accions urbanístiques. Aquest dilluns, els representants de l’Orvepard, la Plataforma de Veïns de Pardinyes i Ipcena van lamentar que, amb l’inici de les obres, les cigonyes que habiten aquestes sitges “s’hagin vist alterades i atacades a causa del fort soroll de la màquina, amb la finalitat de construir un macroalberg imposat per l’actual govern de la Paeria”.

 

El segon motiu de la demanda, segons va recollir Simarro a petició de les entitats, es basa en la sol·licitut de la “paralització urgent” de l’enderroc de les sitges al considerar-ne una “obra il·legal” que està pendent de resolució judicial, ja que encara s’espera la resolució dels recursos presentats davant el Tribunal Superior i del Jutjat Contenciós Administratiu de Lleida, on es demanava que s’aturi la construcció de l’Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU) a Pardinyes.

 

El president de l’Orvepard, Joan Torné, va explicar que el jutge hauria de resoldre la demanada en 24 o 48 hores, però la resposta podria tardar una setmana, ja que amb l’última reforma del Codi Penal es va establir la inhabilitació judicial durant les vacances de Nadal (del 24 de desembre al 9 de gener, ambdós inclosos). Torné, a més, va lamentar que no es tingués en compte la seva aposta per reaprofitar les sitges per fer-hi algun tipus d’equipament públic “com s’ha fet en moltes altres ciutats, convertint-se en un centre termal o un hotel”.

 

L’ECMU es construirà al solar situat al carrer Xavier Puig Andreu números 7 i 9, que també té façana per Oriol Martorell 2. El projecte planteja un edifici de tipus modular. La planta baixa està composta per pilars i bigues metàl·liques col·locats in situ, i les dues plantes superiors seran mòduls prefabricats. La superfície construïda és de 3.283 metres quadrats, amb 34 habitacions i 116 llits (l’equip de govern ha recordat en més d’una ocasió que l’ocupació òptima per a persones temporeres és de 70). L’ECMU es destinarà a l’estiu a l’allotjament de temporers per la campanya de la fruita i, durant la resta de l’any, com a allotjament d’urgència.