· 

Demanda interdictal per aturar l'alberg de Pardinyes

Aquest dimarts al migdia, l'advocat Pau Simarro, en representació de l'Organització de Veïns de Pardinyes (ORVEPARD) i també de l'entitat ecologista Ipcena ha presentat davant del jutjat de Primera Instància de Lleida una "demanda interdictal" per tal d'aturar de forma urgent i immediata les obres de demolició de les antigues sitges del Senpa, al barri de Pardinyes, que és on la Paeria té previst fer-hi l'alberg per a temporers que porta ja prop de dos anys intentant situar en aquest barri.

 

Dues raons

 

Segons ha explicat Pau Simarro, la demanda s'ha presentat per vàries raons. Per part dels veïns, perquè consideren que les sitges formen part del patrimoni del barri i l'organització veïnal podria aprofitar-les per fer-hi activitats; i per part d'Ipcena perquè la demolició perjudica l'hàbitat de les 17 parelles de cigonyes que viuen (o han viscut fins ara) en aquestes sitges.

 

 

Pau Simarro (advocat Lleida): "Amb les obres s'estan perjudicant els interessos de l'associació de veïns com d'Ipcena"

 

 

De fet, segons ha explicat el president d'Orvepard, Joan Torné, poques hores abans de l'inici de les obres, a les teulades de les sitges es podien observar els nius de les cigonyes i les mateixes aus, que avui ja no s'hi han vist.

 

Joan Torné (veïns Pardinyes Lleida): "Una (raó) per la demanda és recuperar la possessió de les sitges (per al barri) i l'altra, la presència de 17 nius de cigonyes"

 

La demanda interdictal que, teòricament, s'hauria de contestar en 24 o 48 hores, podria no tenir resposta fins després de festes ja que amb l'última reforma del codi Penal, també s'ha establert que el periode nadalenc sigui inhàbil judicialment.

 

Dos anys de "guerra"

 

En tot cas, la demanda és un pas més en l'enfrontament entre els respresentants del barri de Pardinyes (ORVEPARD) i la Fundació Pardinyes amb la Paeria per un alberg que aquests veïns no accepten tal com l'ha dissenyat l'ajuntament perquè el veuen sobredimensionat. A principis de 2021 el rebuig va començar al barri quan l'ajuntament va proposar la ubicació de l'alberg en un solar situat al carrer Josep Pallach, que és on els veïns tenien acordat amb l'ajuntament la ubicació d'una residència per a avis. Després de mobilitzacions, manifestacions, reunions amb poc èxit... l'ajuntament va reubicar el projecte de l'alberg en un altre indret, però al mateix barri. De fet, molt a prop del solar del carrer Josep Pallach: les antigues sitges del Senpa, que per convertir-les en un alberg s'han d'enderrocar. Això tampoc agrada als veïns (almenys als que representen Orvepard i la Fundació Pardinyes) que, a més a més, ara compten amb l'aliança d'Ipcena perquè resulta que en aquestes sitges hi viu una colònia de cigonyes