· 

Ipcena s’oposa a enderrocar les sitges de Pardinyes on s’ha de construir l’alberg per temporers

L’entitat ecologista Ipcena i Trenca-EdC va anunciar ahir la seva oposició a l’enderroc de les dues sitges de l’antiga Senpa del barri de Pardinyes, on l’Ajuntament preveu construir-hi el futur Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU), destinat principalment a acollir temporers.

L’entitat alerta que en aquestes sitges hi ha una vintena de nius de cigonyes, les quals conformen la colònia més gran d’aquesta espècie protegida a Catalunya. Per aquest motiu, conjuntament amb l’Associació de veïns de Pardinyes Overpard, han presentat al·legacions a la informació pública publicada el mes passat i demanen la paralització del procediment per suposada vulneració de la normativa legal.

 

El president d’Ipcena, Joan Vázquez, va denunciar que el projecte presentat des del consistori no inclou cap mena d’estudi mediambiental, ni ha tingut en compte aquesta colònia urbana de cigonyes a l’hora de decretar l’enderroc, per això han decidit presentar al·legacions i, en cas que aquestes no prosperin, estan decidits a portar el cas als tribunals. Les entitats han demanat la paralització del procediment d’enderrocament a la Paeria per la suposada vulneració de la normativa legal tant en l’àmbit administratiu, com per l’incompliment de la normativa legal. Vázquez va assegurar que no s’oposen a la construcció de l’alberg, però sí que volen que es faci en un altre lloc perquè en aquest punt, hi ha un “bé patrimonial” que quedaria greument afectat, ja que la Paeria, en el seu projecte, no parla de les cigonyes i, per tant, no han posat damunt la taula una alternativa d’on podrien anar.

 

En aquesta mateixa línia, Vázquez va posar l’exemple de la polèmica que va protagonitzar la seva entitat amb el bisbat ara fa uns anys, per salvaguardar les cigonyes que hi ha al teulat de la Catedral Nova de Lleida i que al final van aconseguir un acord amb el Bisbat i l’Administració. Des d’Ipcena van instar a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, a abandonar “actituds autoritàries” i a negociar amb les entitats ecologistes i veïnals per tal de trobar una solució, la qual des d’Ipcena no contemplen una altra que no sigui canviar d’ubicació.

 

Orvepard demana reaprofitar aquest edifici per altres equipaments

 

El president de l’associació de veïns de Pardinyes, Orvepard, Joan Torné, va instar a la Paeria a no enderrocar les sitges i reaprofitar-les per fer-hi algun tipus d’equipament públic, “com s’ha fet en altres ciutats” amb les sitges del Senpa.