· 

Les cigonyes insisteixen a fer el seu niu a Santa Maria de Gardeny

Una parella de cigonyes ha tornat a construir el seu nou niu sota la creu de l’església de Santa Maria Gardeny. Gairebé cada any hi ha problemes amb aquest niu, ja que la parròquia de Santa Maria de Gardeny no vol que les aus niïn al temple, de manera que sempre intenten evitar-ho. Cal recordar que aquesta parella va disposar d’un niu damunt de la creu del campanar, que aquest va ser retirat el 4 de novembre de 2021.

 

Ara en plena època d’aparellament i cria i amb el niu totalment consolidat, no es pot intervenir en la seva retirada i tampoc posar en marxa el mecanisme per foragitar les aus (bye bye bird) que actualment està aturat, segons van advertir ahir fonts del grup ecologista Ipcena. “Qualsevol intervenció per part de l’església per impedir que aquestes cigonyes puguin seguir el seu curs natural en aquesta ubicació serà degudament denunciada”, van afegir.