· 

Ipcena veta fer la residència de Pardinyes a les antigues sitges perquè hi ha cigonyes

L’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard), Ipcena-EdC i Trenca-EdC s’oposen a la proposta de la Paeria d’utilitzar el terreny de l’antic SENPA per construir la residència que reclamen els veïns de Pardinyes des de fa 20 anys.

 

Les tres entitats demanen a la Paeria que respecti la ubicació que havia estat reservada per a la construcció de la residència al número 2 del carrer Josep Pallach i que cerqui també el seu finançament. A més, sol·liciten que l’edifici del sitjar -antic SENPA- s’inclogui al catàleg de béns a conservar tant per la seva arquitectura industrial com pel valor ambiental únic que representa i perquè és una edificació emblemàtica del barri de Pardinyes.

 

El portaveu de l’entitat ecologista Ipcena, Joan Vázquez, va manifestar que “l’edifici del SENPA s’ha de conservar i preservar perquè acull la major colònia de cigonyes en una construcció a Catalunya, amb uns 35 nius”. Sobre la ubicació del futur equipament comunitari que la Paeria vol instal·lar al carrer Josep Pallach, va dir que “sobre l’alberg no ens posicionem, no obstant això, crec que la Paeria ha de complir amb el compromís adquirit amb els veïns fa 20 anys de destinar el solar a la construcció de la residència per a la gent gran i no entenc ara com l’equip de govern ha fet aquest canvi de cromos en la ubicació del futur geriàtric”.

 

L’Orvepard i les dues entitats ecologistes Ipcena i Trenca insten a l’Ajuntament de Lleida a obrir una taula de diàleg per tal de facilitar la participació de les parts interessades i cercar la millor solució social i ambiental.

 

D’altra banda, El PSC va presentar tres esmenes al pressupost de la Paeria del 2022 amb la finalitat de revertir els usos per a temporers i persones sense sostre per a l’alberg de Pardinyes amb l’objectiu de destinar-lo a altres atencions socials. Vol invertir 612.000 euros per a la compra de pisos d’acollida per a la campanya de temporers i d’altres emergències.