· 

Ipcena demana a l’Ajuntament de Lleida que la plaça de l’Exèrcit passi a anomenar-se de les Cigonyes


Ipcena ha demanat a l’Ajuntament de Lleida que la plaça de l’Exèrcit passi a anomenar-se plaça de les Cigonyes. Cosiderem que l’actual denominació està associada al militarisme, conflictes bèl·lics i guerres, mentre que la que proposem representa un missatge de pau i de sensibilització del patrimoni ambiental i un símbol de convivència de la natura amb la societat i, a la vegada, suposaria un homenatge a les nombroses poblacions d’aquests ocells presents a la ciutat i a la plana de Lleida, assenyalen des d’Ipcena. Hem fet arribar la proposta a l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com als portaveus dels diferents grups municipals i al regidor no adscrit.

 

Així mateix, des d’Ipcena plantegem que la capital del Segrià sigui proclamada com a ciutat amiga de les cigonyes i s'instal·li una escultura per simbolitzar aquest lligam d’amistat de la ciutat amb les cigonyes. També instem a la Paeria a continuar instal·lant a l’entorn del Turó de Gardeny noves plataformes de biodiversitat amb caixes niu.