· 

Ipcena proposa esporgar i fixar la mèlia de Sant Joan


Foto: Ipcena / Foto real de l’arbre i un retoc informàtic per veure com podria quedar un cop esporgatnomés 2,5 metres.
Foto: Ipcena / Foto real de l’arbre i un retoc informàtic per veure com podria quedar un cop esporgatnomés 2,5 metres.

Ipcena considera que la decisió de treure la mèlia de la plaça Sant Joan “és política i administrativa” i va afirmar que “l’opció d’ancorar l’arbre és factible”, segons un informe de Doctorarbol.com.

 

L’entitat ecologista va demanar que “l’arbre, donat el seu ex-traordinari vigor manifest en el desenvolupament de branques i tronc, es mantingui a la plaça atenent el seu valor extraordinari per ser l’únic punt verd en una espai extraordinàriament dur”, com diu l’informe.

 

Per tal de mantenir l’arbre a la plaça Sant Joan, Ipcena proposa que es facin un seguit d’actuacions com són “una es-porga important amb la finalitat de reduir-li el pes i alhora baixar-li el punt de gravetat, de forma que guanyi la seva estabilització”.L’arbre disposa d’un tronc baix amb una alçada des de terra a la bifurcació de les branques de “Aproximada-ment parlem de poc més d’1 m3, la qual cosa li confereix una densitat mitjana de la fusta que amb l’esporgada no superarà una tona de pes. Aquestes són unes característiques que el fan fàcilment subjectable amb un risc de cai-guda baix”, van apuntar.

 

L’entitat ecologista va dir que també caldrà fitxar-lo mitjançant uns punts i estructura mínima d’ancoratge movent-lo simplement uns 8 cm en direcció al nord o l’església per evitar que les reixes superiors li afectin al troc o treure les ma-teixes reixes. La Paeria es planteja talar la mèlia.

 

La Manyana


La Manyana - 03.03.2021
La Manyana - 03.03.2021

Diari Segre - 03.03.2021
Diari Segre - 03.03.2021