· 

Ecologistes de Catalunya demana que el nou govern de la Generalitat recuperi el Departament de Medi Ambient

Ecologistes de Catalunya demana que el nou govern de la Generalitat recuperi el Departament de Medi Ambient. Consideren que l'emergència climàtica, ambiental i sanitària fan més necessària que mai aquesta cartera.

 

L'entitat ecologista ha elaborat un manifest i ja ha traslladat aquesta reclamació a les diferents forces polítiques que van obtenir representació parlamentària en les darreres eleccions. El portaveu de l'entitat, Joan Vázquez, apunta que aquest Departament és necessari per equiparar-nos a la resta de països europeus, ja que "no hi ha cap país del nostre entorn, i menys encara els del nord d'Europa, que no tingui un ministeri de Medi Ambient davant la que està caient". Vázquez recorda que "estem en plena crisi ambiental, climàtica i també sanitària, en bona part pel desequilibri ambiental del medi, com diuen molts científics, i per tant es fa més necessari que mai".

 

Unes necessitats a les quals, segons Vázquez, no dóna resposta l'actual Departament de Territori i Sostenibilitat. I és que, segons el portaveu d'Ecologistes de Catalunya, aquest Departament té competències que són incompatibles entre elles, ja que "per un costat era el que autoritzava les grans indústries contaminants o fer les grans obres públiques, i per un altre havia de fer la gestió ambiental", i afegeix que "sempre pesa més l'interès constructor que no pas l'interès protector". 

 

Algunes formacions polítiques com la CUP ja han acordat reunir-se amb l'entitat per tal d'escoltar les seves reivindicacions.

 

Ua1 Ràdio

 


La Manyana - 24.02.2021
La Manyana - 24.02.2021