· 

Trama al darrere de la mort de l'ós CachouIpcena – EdC i Fapas, consideren després de tenir accés a l’aixecament parcial del secret del sumari sobre la mort de l’ós Cochau, on actualment ja son 6 persones les investigades sobre la seva mort, que al darrere de la mort de l’ós Cochau. S’hi troba suposadament una trama de persones vinculades i organitzades que li van provocar la mort a l’ós.

 

El Consell Generau, la principal institució aranesa, al darrera de la mort de l’ós, al promoure i donar suport públic al seu rebuig, malgrat es tractes d’una espècie protegida en perill d’extinció.

 

El consell Generau, suposadament menteix deliberadament, per protegir els presumptes implicat relacionats amb la institució directa o indirectament, i donar versions falses per tal d’afavorir l’arxivament del cas, tot i conèixer les dades dels components del possible enverinament quant realitza el comunicat el 14 d’abril.

 

Dades del comunicat de premsa del consell Generau d’Aran del 14 d’abril del 2020

 

L'atac d'un altre os s'apunta com a possible causa de la mort de Cachou, segons el Consell Generau de la Vall d’Aran

 

El plantígrad també s'hauria estimbat per un precipici d'uns 40 metres segons els resultats de la necropsia, segons el comunicat del Consell Generau d’Aran del 14 d’abril del 2020

 

Els primers resultats de la necròpsia de l'os Cachou, trobat mort el passat dijous en un indret de difícil accés de la Val d’Aran, apunten a "una agressió produïda molt probablement per un altre os i una posterior caiguda d'uns 40 metres per un terreny molt abrupte". Són les conclusions preliminars de la necròpsia del Servei d'Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB i l'acta de recollida del cadàver.

 

Durant l'examen de la necròpsia s'ha pogut constatar que l'animal presentava "ferides perforants amb hemorràgies al costat esquerre del cap (per sota de l'orella i coll proximal), que corresponien a ferides ante mortem". En tractar-se d'un mascle adult, es dedueix que només un altre os pot causar-li aquestes lesions, segons indica l'informe.

 

De la informació recollida en l’aixecament del secret del sumari avui 11 de desembre del 2020, i dels folis de la investigació duta a terme pels agents rurals de la Generalitat de Catalunya es desprèn textualment.

 

"Que el dia 10 d’abril es realitza la necròpsia que determina que no es pot concloure les causes de la seva

mort….."

 

"Que les posteriors anàlisis determinen la presencia de etilenglicol, Producte químic present en gran proporció a l’anticongelant, i que es considera totalment improbable la ingesta accidental……"

 

Que tenint en compte que l’ús de verí o elements similars d’eficàcia destructiva i no selectiva cap a la fauna, esta tipificat al codi penal, obrin-se diligencies penals el 17 d’abril del 2020.