· 

Un agent del Mièi Ambient del Conselh Generau d'Aran, detingut per la vinculació amb la mort de l'ós Cachou


Comença a aclarir-se públicament la mort no natural de l'ós Cachou. Els Mossos d'Esquadra van detenir el dimecres a la tarda a un agent del Mièi Ambient del Conselh Generau d'Aran per la seva vinculació amb la mort de l'ós Cachou, enverinat amb etilenglicol, l'ingredient primari dels anticongelants dels vehicles. L'agent detingut feia uns mesos havia accedit a una plaça per fer el seguiment dels óssos al Pirineu i és veí del Baish Aran, fill d'un conegut polític de la localitat de Les i de la Val d'Aran. El Jutjat d'Instrucció de Vielha a Lleida, va acceptar la personació de les dues associacions IPCENA i FAPAS en el procediment judicial, pretenem tenir la capacitat d'intervenir en el procés, interposant totes les disposicions legals que considerem oportunes per tal que el cas es resolgui amb la màxima rigorositat i que sempre hem apuntat al enverinament com a causa de la mort i no com una mort accidental com pretenien aparentar en un principi. No es descarta que se sumin més detinguts.

 

A mesura que el jutjat que porta la causa ho cregui oportú, s'aniran demostrant i fent públic tots els indicis d'aquest assassinat.