· 

La Paeria declara parc urbà el Bosquet de Palauet després de dos anys de ‘lluita’ veïnal


La Paeria declararà parc urbà el Bosquet de Palauet, a la Bordeta, després que els veïns s’hagin mobilitzat durant més de dos anys per salvar i protegir aquesta zona verda emblemàtica.

 

El paer en cap, Miquel Pueyo, i altres regidors de la Paeria visitaran aquest matí (a les 11 hores) el bosc del carrer Palauet, a la Bordeta. Es preveu que l’alcalde es trobi amb els veïns, que porten més de dos anys lluitant per protegir i promoure la zona verda, als quals anunciarà que s’han iniciat els tràmits urbanístics perquè el bosc sigui un nou parc urbà. Així, la zona arbrada quedarà protegida i deixarà d’estar amenaçada per la possibilitat de ser urbanitzada, tal i com preveia l’anterior govern municipal del PSC.

Per tant, l’Ajuntament ja treballa en la modificació del planejament urbanístic que afecta l’indret, que ara mateix està declarat com a zona verda, segons van confirmar fonts municipals.

 

El Bosquet de Palauet consta d’una zona amb arbres i d’un parc infantil, que en conjunt tenen una superfície de més de 30.000 m2, essent l’únic bosc urbà que hi ha a tot el barri de la Bordeta. L’any 2015, la Paeria i l’empresa Eurofund van signar un conveni pel qual l’Ajuntament es comprometia a executar vials per afavorir l’accessibilitat des del centre de la ciutat a la futura zona comercial de Torre Salses, segons la plataforma Salvem el Bosquet.

 

“Com l’Ajuntament no podia fer front a les expropiacions que suposarien la construcció dels nous vials, va optar per definir nous polígons urbanístics per donar aprofitament als propietaris i així poder obtenir gratuïtament els terrenys destinats a vials”, segons els veïns. Un d’aquests polígons, previstos al darrer projecte del POUM, establia un ampli vial i la construcció d’uns 530 habitatges a Palauet. Però el juliol del 2018, quan els veïns es va assabentar dels plans municipals que comportaven la destrucció del bosc, van tenir una reunió amb l’Associació de Veïns de la Bordeta i es va presentar una al·legació al POUM per demanar la preservació d’aquest espai natural. Des de llavors, els veïns han replantat desenes de nous arbres a la zona i s’han mobilitzat per conservar i protegir un bosc que ja és emblemàtic a la Bordeta.

 

Font: La Manyana