· 

Nova protesta a Lleida contra el canvi climàtic


Una sortida de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 més justa i respectuosa amb el medi ambient. Això és el que van reivindicar al voltant de les vint persones que es van concentrar divendres passat a la plaça de la Catedral de Lleida, convocades per la Coordinadora d’ONGD de Lleida en el marc de la Setmana Global d’Acció pel Clima, sota el lema “A Ponent actuem pel Clima”.

 

Durant l’acte, l’entitat va llegir un manifest en el qual assegurava que “el pla de Lleida és una de les zones més contaminades de Catalunya a causa de la situació geogràfica en la qual es troba, que condiciona que tingui un clima que afavoreix l’alta concentració de contaminants que encara es veu més afectada pel gran nombre d’indústries de combustió de la zona”.

 

Així mateix, també van criticar la falta d’un transport públic més eficient i de qualitat que “provoca que molts desplaçaments s’efectuïn amb cotxes particulars, que són els que provoquen més de la meitat de la contaminació atmosfèrica que es concentra en els nuclis de població”. Per tot això, van demanar a les administracions que actuïn amb urgència i no desatenguin ni ajornin durant més temps la presa de decisions que garanteixin un futur per al clima durant aquests temps de pandèmia.

 

L’any passat la Coordinadora també va convocar una protesta per la lluita contra el canvi climàtic que va congregar unes 1.000 persones a la canalització del riu Segre.