· 

Neix una plataforma per mantenir ‘viva’ l’arbreda de Puigverd de Lleida


Veïns del municipi de Puigverd de Lleida han constituït la plataforma Salvem l’arbreda, el parc infantil i el pícnic de les piscines de Puigverd per mantenir les moreres i els xops que hi ha en aquesta zona del municipi, l’únic parc arbrat dins del nucli. Aquests veïns, que també compten amb el suport d’altres entitats com Ipcena, s’han agrupat després que fa una setmana constatessin unes creus en una quinzena d’arbres per a ser talats.

 

A partir d’aquí, el grup de Junts per Puigverd va presentar una instància per “paralitzar les actuacions a l’arbreda”, segons afirma el seu portaveu, Josep Solsona. En aquesta instància es demana que “es paralitzi qualsevol actuació i que s’informi d’immediat d’allò què es vol fer”. L’ajuntament, per la seva part, va emetre un comunicat en què afirmava que s’està realitzant un “pla d’actuació per solucionar diverses patologies que posen en perill la integritat dels usuaris del parc i les estructures municipals de la zona del parc”. És per això, asseguren, que “l’eliminació i tractament d’aquells elements que estan causant o que representen un risc, tant per a les persones com pels bens públics, queda justificada per garantir la seguretat”.

 

Aquesta argumentació, però, no convens la plataforma. El seu cap, Felip Niubó, defensa que “no s’ha fet cap peritatge per demostrar les patologies”. Niubó explica que estan fent una recollida de signatures per guanyar suport i s’han fet accions com encartellar els arbres amb lemes com ara “no vull que em matin”. Des de la plataforma qualifiquen de “capricis urbanístics” les actuacions i l’ajuntament ho nega i parla “d’acte de responsabilitat”.

 

Font: La Manyana