· 

Neix una cigonya a Santa Maria de Gardeny tot i les dificultats


Una parella d’aus cria un únic poll sobre la creu del campanar després de burlar el sistema antinius instal·lat a la parròquia.

Tot i les dificultats, la parella de cigonyes del campanar de l’església de Santa Maria de Gardeny, ha tingut descendència. Només hi ha un poll de cigonya al niu del campanar, quan l’habitual eren dos o tres, però un any més la natura s’ha obert pas per sobre dels sistemes antinius instal·lats pel rector de la parròquia fins i tot en època de cria, tal i com ha denunciat repetidament l’entitat ecologista Ipcena. En aquesta ocasió, les aus van haver de fer el niu sobre la creu del campanar del temple per evitar el sistema anomenat Bye bye bird, que consisteix en un motor elèctric que fa rotar una vareta que molesta les aus perquè no niïn. Tanmateix, els ocells van poder fer-ho més amunt, sobre la creu metàl·lica, i ara ja es pot veure la seva única cria.

 

En tot cas, Ipcena alerta que quan aquest poll faci les primeres maniobres de vol podria fer-se mal amb els filferros instal·lats a la creu del campanar. Segons Ipcena, també hi ha polls a diferents nius de la Catedral Nova i a la zona de Pardinyes, entre les comportes del riu i el Parc de la Mitjana. Per contra, no han criat a l’església romànica de Sant Martí, tot i que hi ha una parella de cigonyes, i tampoc al niu artificial del Parc de Santa Cecília, al Turó de la Seu Vella, on aquest any no hi ha aus.

 

Font: La Manyana