· 

Troben un ós assassinat per impactes de bales a Ariège


Elisabeth Born, Ministra de Transició Ecològica i Solidària de França, a confirmat avui la mort d'un ós a Ariège (Pirineus Orientals Francesos). L'ós a estat trobat mort amb impactes de bala. 

 

L'ós, un mascle de quatre a cinc anys, d'uns 150 i 200 quilograms, va ser trobat prop d'una estació d'esquí a les altes muntanyes del departament francès de l'Arieja, en una zona boscosa propera a les pistes d'esquí de Guzet, al Cirque de GERC - Pic de Seron (Ariège, França), a pocs quilòmetres de la frontera amb Catalunya. No portava collar de transmissor de localització i no ha estat identificat. El cadàver s'ha traslladat a l'escola de veterinària a Tolosa, on els experts portaran a terme la necròpsia.

 

Aquest covard delicte contra la fauna salvatge, a una espècie protegida, posa en risc un cop més la població ossera dels Pirineus. A dia d'avui segueix encara en secret de sumari, la mort de Cachou, on hi ha indicis que la seva mort tampoc va ser natural i la mà d'l'home és la culpable.

 

Ecologistes ho condemnen i insten a “reemplaçar” l’exemplar mort

 

Entitats ecologistes als dos costats de la frontera van condemnar la mort a trets de l’ós. A Lleida, Ipcena va mostrar la seua repulsa per “aquest acte covard i clarament delictiu cap a la fauna” i va instar a trobar la persona o persones responsables. A França, Pays de l’Ours-Adet, que reuneix municipis i associacions favorables a la reintroducció de l’ós al Pirineu, va anunciar que denunciarà la mort del plantígrad i va instar el Govern francès a alliberar un altre exemplar per substituir-lo. “No fer-ho equivaldria a donar la raó al furtiu”, va afirmar.