· 

Ipcena demana que les obres de restauració de la Seu Vella preservin els nius de falciots


Ipcena va denunciar ahir que les obres de millora de la Seu Vella, que es reprendran a principis de la setmana vinent, poden posar en risc una colònia de falciots - un ocell insectívor que esta protegit - en plena època de cria.

 

L'Entitat ecologista va anunciar en un comunicat que ha contactat amb la Paeria i la Generalitat de Catalunya en tenir coneixement de la reanudació de les obres de millora que inclouen intervencions a la Porta dels Apòstols, l'interior del campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella. Ipcena diu que en alguns dels murs d'aquestes ubicacions hi ha una colònia important de falciots on tenen ubicats els seus nius en plena època de cria. L'entitat ha demanat que es faci un estudi de la ubicació i activitat d'aquesta colònia de falciots en els murs previstos en la represa de les obres i ha sol·licitat al Consorci de la Seu Vella que centrin els treballs exclusivament a les zones on no seles pugui ocasionar molèsties, destrucció, o impedir l'accés als seus nius per garantir la seva protecció.

 

El director del Consorci de la Seu Vella, Joan Baigol, va manifestar ahir que es comunicará amb la Paeria i la Generalitat de Catalunya per tal d'abordar aquesta reivindicació. El Govern de la Generalitat va aprovar reprendre gradualment les obres i els contractes de serveis del sector públic que es van suspendre el 27 de març pel coronavirus, entre les que es troben les de restauració del conjunt monumental lleidatà. La Seu Vella i la Cartoixa d'Escaladei seran les primeres en reiniciar les obres.

 

Font: La Manyana