· 

Ipcena sospita que l’ós Cachou no ha mort per causes naturals


La Institució de Ponent per a la Conservació i l‘Estudi de l’Entorn Natural (Ipcena) ha anunciat que demanarà tota la informació sobre la mort de l’ós Cachou a les administracions.

 

Segons l’organització ecologista, l’animal hauria estat trobat aquest dijous, en estranyes circumstàncies, i en un lloc de difícil accés al municipi de Les, a la Val d’Aran.

 

El plantígrad ha estat localitzat pel seu collar amb sistema de localització  després de dies de no donar senyals de moviment. Ipcena afirma que és poc probable que sigui una mort natural al tractar-se d’un mascle jove, de tot just sis anys i en bon estat de salut.

 

També recorda que Cachou era un dels exemplars més criticats per administracions i ramaders pels assalts que havia fet al bestiar de la zona. El cos de l’ós va ser trobat per una patrulla dels Agents de Medi Ambient de la Val d’Aran.

 

La Valira


 Ipcena lamenta la mort de Cachou i reclama transparència sobre les causes del decés de l’os. L’entitat ecologista veu “molt poc provable” que es degui a causes naturals, tenint en compte que només tenia sis anys.

 

Ipcena-EdC lamenta la mort de l’os Cachou, després que l’animal hagi estat localitzat sense vida aquest dijous pels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran en un lloc de difícil accés al municipi de Les. Conscient que va ser un dels exemplars d’os bru més criticats des de certs sectors arran de les seves suposades actuacions, l’entitat ecologista exigeix a les administracions competents, Govern i Consell Generau, “que siguin el més transparents possibles i informin de les causes i circumstàncies que han provocat la mort de Cachou”. Ipcena considera “molt poc probable” que la mort de l’animal es degui a causes naturals, atenent que “és un os jove de només 6 anys i que es trobava en bon estat de salut”.  

 

Ipcena-EdC ha anunciat que es dirigirà a aquestes administracions per demanar la informació necessària, exercint així el seu dret a la informació i a la defensa ambiental i de la fauna, que intentarà coordinar amb altres organitzacions ambientals.

 

El Punt Avui