· 

Ipcena ha denunciat davant dels Agents Rurals un suposat vessament descontrolat de residus líquids a les Garrigues


Ipcena hem denunciat l’abocament incontrolat de substàncies oliasses a una finca d’Arbeca, s’ha tirat tanta quantitat d’aquests líquids a la finca que la terra no n’ha pogut absorbir suficient i les oliasses s’han desbordat fins als camins i finques dels voltants”. L’excés d’aquestes substàncies sobre la terra, tot i ser naturals, fan que les arrels no puguin respirar i acabin matant tota la flora que toquen, al mateix temps perjudicant també a espècies de la fauna com poden ser rèptils i insectes ..., Aquest no sera un fet aïllat, durant els darrers dies també tenim constància de que hi ha molt moviment de cubes de purí per la demarcació que provenen de granges que no saben com desfer-se’n i que després s’apliquen als conreus sense les mesures adients, contaminant aigües superficials i subterrànies per els continguts dels seus nitrats.


Ipcena ha denunciat davant dels Agents Rurals un suposat vessament descontrolat de residus líquids a les Garrigues. El grup ecologista denuncia l’“abocament d’un residu procedent de la indústria General d’Olis de les Borges Blanques que es va produir fa uns dies en uns camp i que, al no poder contenir la gran quantitat abocada, ha afectat també el camí”. Ipcena ha acompanyat la denúncia d’imatges de la zona.

 

L’entitat considera que “atenent l’estat d’alarma a causa del coronavirus i, malgrat el confinament, com a entitat ecologista hem pogut constatar que certs impactes en el medi ambient s’han pogut incrementar per la reducció del sistema d’inspeccions ambientals a les indústries i explotacions”.

 

Sobre el cas que denuncia, afirma que “la indústria no ha parat la seua activitat i creiem que, a causa de la reducció de l’activitat inspectora, ha realitzat suposadament un augment d’emissions de compostos contaminants malgrat el descens general de l’activitat”.

 

Font: lleida.com