· 

Calvet es compromet a crear una taula de la qualitat de l’aire a les Garrigues


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès a crear una taula de la qualitat de l’aire a la comarca de les Garrigues “amb l’objectiu d’afrontar el projecte de Nova Tracjusa”. Aquest anunci tenia lloc el dissabte 18 de gener després d’una breu conversa amb els responsables de la plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, en el marc d’una concentració a l’exterior del pavelló firal de la 57a Fira de l’Oli de les Borges Blanques, que va reunir una vintena de persones que l’esperaven amb pancartes i cridant consignes en contra del projecte.

 

Per la seva banda, Calvet insistia en la necessitat d’establir “noves maneres de tractar els residus”, així com també els purins. En referència al projecte de Nova Tracjusa, Calvet va explicar que es tracta d’“una pràctica habitual”. Tot i això, va remarcar que el projecte “encara s’està avaluant” i que, de moment, “no s’ha pres cap decisió”. En aquest sentit, el conseller afegia que, un cop s’hagin valorat les al·legacions i estudiat “les millors pràctiques possibles”, es veurà si és possible autoritzar el projecte o no.

 

Així mateix, Calvet demanava als concentrats que tinguessin “confiança” en l’administració i es comprometia a crear una taula que permetrà definir el “marc actual” i saber “quines pràctiques” es poden avaluar i corregir per aconseguir la màxima qualitat de l’aire possible” i, en el cas de Nova Tracjusa, “per afrontar el projecte amb ciència i mètode i no amb intuïcions, frases fetes i a través de Twitter”.