· 

Mobilització a Juneda contra la Nova Tracjusa


La plataforma Aturem la Incineradora de Juneda va organitzar ahir una mobilització contra la Nova Tracjusa, el projecte de la qual passa per obtenir gas procedent d’escombraries i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins a l’actual planta de Juneda. Més de 400 persones segons l’organització es van manifestar pels carrers de Juneda on van llegir un manifest contra la planta. La mobilització va finalitzar a la plaça 1 d’Octubre amb una gran xocolatada. La Nova Tracjusa la gestiona la cooperativa GAP, que engloba més d’un centenar de ramaders de les Garrigues. El Govern ha de decidir si atorga a aquest projecte l’autorització ambiental definitiva, després d’una proposta de resolució favorable del Govern i que ha rebut més de dos mil al·legacions. Ipcena i altres entitats han sol·licitat que no s’autoritzi el projecte de la Nova Tracjusa.

 

Diari Segre