· 

Un miler de persones demanen 'ajuda' a Lleida per fer front al canvi climàtic


Fotografia Albert Sater (Ipcena-EdC)
Fotografia Albert Sater (Ipcena-EdC)

Un miler de persones han omplert aquest divendres el riu Segre a Lleida, entre el Pont Vell i la passarel·la, per demanar "ajuda" per fer front al canvi climàtic, amb motiu de la vaga mundial pel clima. L'acció ha consistit a dibuixar el lema 'SOS CLIMA' amb les persones que eren allà amb l'objectiu de reclamar a les administracions que més enllà de declaracions i compromisos d'emergència climàtica i ecològica, prenguin mesures "reals, vinculants i concretes" necessàries de forma "urgent" per reduir ràpidament a zero les emissions de gasos d'efecte hivernacle i fer front a la urgència de la situació actual. Així ho ha explicat la portaveu de Fridays for Future a Lleida, Emma Ballesté. "Ens estem carregant el planeta i volem un futur millor per a les generacions presents i futures", ha dit.

 

Durant l'acció també s'ha llegit un manifest. La desena d'entitats ambientalistes convocants pretenen denunciar el model de producció i consum que posa en risc la supervivència a la terra i impacta de manera "injusta" especialment a les poblacions més pobres i vulnerables del món. En aquest sentit, critiquen a les administracions responsables de no respondre amb suficient rapidesa i contundència a "l'emergència ecològica i civilitzadora" que suposaria la mort de milions de persones, a més de l'extinció irreemplaçable d'espècies imprescindibles per a la vida a la terra.La de Lleida és una de les moltes accions que s'han fet arreu aquest divendres 27S a Lleida, fruit del treball en xarxa i promogudes per Fridays for Future Lleida, Osmon, Serassuvoz.org, Ipcena, Trenca, Naturaleza rural, Plataforma Aturem la Incineradora a Juneda, Fundació Trenca, Greenpeace o la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida. Aquestes pretenen ser un punt de partida d'un seguit d'accions coordinades en la defensa del futur, d'un planeta viu i d'un món just.

 

ACN