· 

Ipcena demana que es paralitzin les obres d'ampliació de Baqueira Beret

Fotografia: Albert Sater (Ipcena-EdC)
Fotografia: Albert Sater (Ipcena-EdC)

L'entitat ecologista Ipcena sol·licitarà a la Generalitat que es paralitzin les obres d'ampliació de l'estació de Baqueira Beret. Ipcena ja va portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que encara no ha emès un veredicte. Segons avança Segre, els ecologistes denuncien que, sota el pretext d'instal·lar conductes d'aigua per alimentar els canons de neu, l'estació està aprofitant per dur a terme moviments de terres que permetrien la creació de noves pistes en terrenys del Parc Nacional d'Aigüestortes, on cria la perdiu blanca.

 

El portaveu d'Ipcena, Joan Vàzquez, ha declarat que en cas que la petició sigui escoltada per part del TSJC, reclamaran que els terrenys -que ja han patit canvis substancials- siguin retornats al seu estat original. De moment, Baqueria Beret ha paralitzat la construcció dels remuntadors que té autoritzats a la Peülla mentre espera la resolució judicial.

 

Les veus contra les obres a Baqueira no s'han fet esperar i l'ex diputada aranesa, Mireia Boya, entre d'altres, ja ha mostrat la seva indignació vers l'ampliació de les pistes que qualifica de "destrossa al Parc Nacional".

 

Per la seva banda, els projectes d'ampliació de les pistes incorporen estudis d’impacte ambiental estratègic, de mobilitat i d’integració paisatgística. Segons el pla d'acció, es preveu desenvolupar aquestes actuacions en tres etapes de sis anys de durada cadascuna, amb una inversió global estimada de 22,85 milions d'euros.