· 

L’Oficina Antifrau investiga els ajuts del DARP a Tracjusa


La denúncia per presumpte tracte de favor a tres societats de Juneda que comparteixen seu fiscal i càrrecs directius entra en el període de pròrroga per ser resolta.

L'Oficina Antifrau de Catalunya té des del juny passat una denúncia d'Ipcena i de la plataforma Aturem la Incineradora de Juneda per l'atorgament d'ajuts del departament d'Agricultura a tres societats vinculades amb els promotors de Tracjusa. Ja aquell estiu [v. SomGarrigues, 455], aquestes entitats van criticar un presumpte tracte de favor de l'aleshores conseller Josep M. Pelegrí en l'atorgament d'ajuts el 2015 pel tancament de les plantes de purins, ja que el 47% del total destinat als ramaders de Catalunya es va adjudicar a una associació i dues societats que compartien seu fiscal i càrrecs directius. Dels 3,1 milions a repartir entre 44 peticionaris del país, prop d'1,5 van ser per a aquestes tres societats.

 

Investigació en curs

 

El que no es va dir en aquell moment és que la denúncia s'havia registrat també a l'Oficina Antifrau, cosa que s'ha fet pública ara. Ipcena i la plataforma Aturem la Incineradora de Juneda expliquen que, passat tot aquest temps, la denúncia es troba en el període de pròrroga per tal que l'Oficina es pronunciï. De fet, des de la mateixa Oficina s'explica que, després d'una anàlisi prèvia de versemblança, va acordar al juliol iniciar actuacions d'investigació que actualment es troben en curs i que no podien tardar més de sis mesos des que van començar.

 

L'estiu passat, el grup parlamentari de la CUP va demanar explicacions a Agricultura i ja va instar el departament a sotmetre els expedients a l'anàlisi de l'Oficina Antifrau.

 

Som Garrigues