· 

Denegat el permís al Doctor Music Festival per risc d'inundacions


L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha presentat una proposta de resolució que denega, per ara, el permís per a la celebració del Doctor Music Festival, previst de l'11 al 14 de juliol, en una zona entre Escalarre, la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), per risc d'inundacions.

 

Segons ha informat el Departament de Territori a Efe, l'informe considera que l'esplanada escollida per celebrar el festival té perill d'inundacions i que, per això, l'organització del festival té ara un termini de 10 dies per enviar una nova proposta.

Territori destaca que la zona on es preveu desenvolupar el festival, és una àrea d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents més.

 

També els escenaris, carpes i zones d'acampada i aparcament se situen prop del riu, espai en el qual "caldria evitar l'acumulació de persones" i el mateix passa en la ubicació prevista per a les barres i carpes, prop del riu Unarre.

 

Si en deu dies no s'ha enviat una nova proposta, l'informe s'enviarà a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), qui determinarà la viabilitat del festival.

Des del festival han assegurat que presentaran les al·legacions necessàries perquè, finalment, sí que es pugui celebrar l'esdeveniment que compta ja amb la confirmació d'artistes internacionals com Rosalía, The Chemical Brothers, i catalans com Els Catarres, Els Pets i Sopa de Cabra. Alhora, la venta d'entrades a la web del festival segueix oberta. 

 

De la seva banda, els ecologistes d'Ipcena han celebrat aquest divendres l'emissió de l'informe de l'ACA i esperen que, després dels estudis pertinents, es denegui el permís per portar a terme el festival.

 

 

El Nacional