· 

IPCENA i FAADA, denuncien l'acció de deixar un vedell ferit en una oficina de Llavorsí en protesta contra lós.


Ipcena i la fundació FAADA, van denunciar ahir l'acció de protesta contra els atacs de l'ós bru en que es va deixar un vedell ferit a l'Oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí el passat dilluns.

 

La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha presentat una denúncia contra el propietari del vedell ferit que aquest dimarts es va deixar a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu a Llavorsí per protestar contra els atacs de l'os. La fundació també ha denunciat el sindicat AEALL-ASAJA i Unió de Pagesos com a promotors de l'acció.

 

Per a FAADA, els fets "podrien ser susceptibles d'un delicte de maltractament per omissió o de diverses infraccions del Decret Legislatiu 2/2008, Llei de protecció dels animal". La fundació creu que són uns fets "molt greus" i qüestionen l'actuació dels Agents Rurals de Lleida perquè "van denunciar els fets però no van acudir al lloc", de manera que "no van aixecar cap acta per deixar constància de tot el que estava succeint".

 

Ipcena denuncia a la seu de Territori i Sostenibilitat de Lleida l'acció de deixar un vedell en una oficina de Llavorsí

 

L'entitat ecologista Ipcena ha presentat una denúncia aquest dimecres davant la seu dels serveis territorials del departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida contra l'acció d'aquest dilluns de deixar un vedell ferit a l'oficina del Parc Natural de l'Alt Pirineu de Llavorsí, la qual va anar a càrrec de diversos membres de l'Associació de Ramaders del Pallars Sobirà i tenia com a objectiu protestar contra els atacs d'ossos.

En l'escrit, demanen ser informats de l'actuació de l'equip de seguiment del PirosLife i dels Agents Rurals per, entre d'altres, saber si aquests darrers han iniciat algun expedient contra els responsables de la mobilització.