· 

Mor la cigonya que divendres va quedar atrapada en el sistema dissuasiu instal·lat a la Catedral Nova de Lleida


Imatge on es veu una cigonya atrapada al sistema Bye Bye Bird a la cúpula de la catedral de Lleida
Imatge on es veu una cigonya atrapada al sistema Bye Bye Bird a la cúpula de la catedral de Lleida

Ipcena ha informat de la mort de la cigonya que divendres va quedar atrapada i ferida en el sistema dissuasiu instal·lat a la cúpula de la Catedral Nova de Lleida, anomenat Bye Bye Bird, el qual és objecte d’investigació per part de la Fiscalia de Lleida. En aquest sentit, l’entitat ecologista ha demanat a la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Dolors Tella, que es prohibeixi la utilització d’aquest mecanisme, compost per un rotor amb dues hèlices que van girant, «atenent el risc que comporta per a la vida de les cigonyes com s’ha pogut demostrar amb aquest últim incident». L’animal va ser traslladat al Centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida amb les ferides que es va fer, però finalment va acabar morint. 

 

Cal recordar que aquest any Ipcena ja havia denunciat la mort d’un exemplar de cigonya protegida a l’església de Gardeny de Lleida i un altre que va quedar ferit a l’església de Sant Martí–també a la capital del Segrià-, en aquests casos per lesions provocades per altres elements anti-cigonyes que ja es van retirar. Ipcena reclama a Territori i Sostenibilitat que paralitzi el sistema Bye Bye Bird, tant els dos instal·lats a les cúpules de la Catedral Nova, com el que es troba a l’església de Gardeny de Lleida.

 

Cal tenir en compte que la Fiscalia de Lleida va iniciar una investigació en relació a aquest sistema.D’altra banda, l’entitat ecologista reclama una nova reunió de la comissió de seguiment sobre les cigonyes a la Catedral Nova de Lleida en la qual demana que s’aportin còpies de la necròpsia de la cigonya morta, així com de la primera que va morir després de quedar atrapada a l’església de Gardeny.