· 

Atrapades tres cigonyes a la catedral nova de Lleida


Tres cigonyes han quedat atrapades aquest dilluns a la catedral Nova de Lleida, a les xarxes instal·lades per evitar que hi nidifiquin pels danys que causen a la teulada, i els bombers només n’han rescatat una que estava en perill de patir ferides. Els bombers han deixat les altres dues perquè siguin rescatades per l’empresa que ha instal·lat les xarxes, que no ho podrà fer fins dimarts, ha informat a Europa Press l’associació ecologista Ipcena, que és la que ha donat l’alerta als bombers.

 

El secretari i portaveu d’Ipcena, Joan Vázquez, ha assenyalat que en tots els temples on s’han col·locat les xarxes per evitar que nidifiquin cap cigonya ha resultat ferida i ha qualificat les mesures de “trampes mortals”. A més, ha recordat que dijous de la setmana va morir una cigonya a l’església de Gardeny i dues més van quedar a la teulada de l’església de Sant Martí.