· 

Una cigonya cau en la “trampa temerària” que la catedral habilita per allunyar la seva presència.


IPCENA exigeix la retirada de les xarxes. Una cigonya a quedat atrapada quan se li a enganxar una pota en una de les xarxes de protecció instal·lades al contrafort sud de la Catedral de Lleida. Fins al lloc s’han traslladat els Agents Rurals, Bombers i el grup Ecologista IPCENA després de l’avís que va donar un veí a les 08 hores. Un cop al temple i en valorar la possibilitat d’un rescat, BOMBERS a col·locat una escala per pujar al contrafort i poder actuar en el cas que l’animal hagués patit algun contratemps més, però l’au es va alliberar instants abans i va poder alçar el vol de nou. Per als ecologistes, aquests sistemes de seguretat, “suposen una autèntica trampa temerària” ia mesura que continuïn amb la instal·lació de les xarxes, “més risc correran les cigonyes de enredar o enganxar-se” al provar novament accedir o reconstruir les seves nius “en el seu lloc de sempre “de manera que exigeixen la seva retirada.