· 

Grups ecologistes s’uneixen per denunciar el negoci que amaga la caça


Ecologistes en Acció, AnimaNaturalis, DEPANA, FAADA, futur Animal, Galgos 112 i Libera s’han unit en una aliança anomenada “La veritat de la caça” per denunciar els negocis que s’amaguen darrere de l’activitat cinegètica.

 

La iniciativa compta també amb el suport de les associacions naturalistes ADDAong, ANG, CEP, CREM, GEPEC, LIMNOS, IAEDEN, IPCENA i SOS Delta del Llobregat.

 

El portaveu d’aquesta nova coalició animalista, Jaume Grau, a explicat que la intenció del grup és pressionar perquè es reguli d’una manera “molt estricta” la caça, amb criteris ambientals i amb la tendència a l’objectiu que els ecosistemes es regulin per si mateixos amb la mínima intervenció humana possible.

 

Aquestes entitats ambientals denunciem que no solen ser tingudes en compte quan es parla de la caça, i que “la seva realitat socioeconòmica, ambiental i ètica està amagada o distorsionada, a causa dels lobbies de la caça que tenen molta visibilitat pública”.

 

“Molta gent pensa que encara la caça té un objectiu de proveïment d’aliments, que és fals, i no sap què negoci hi ha darrere”, ha assenyalat Grau.

 

Les entitats ecologistes consideren que la caça “és anacrònica, incompatible amb altres usos de la natura, i en general no entesa ni compartida per una societat moderna”.

 

“A Catalunya hi ha poc més de 30.000 caçadors, el 0’6% de la població, mentre que les àrees de caça són més del 90% del territori. Com pot ser que una activitat tan minoritària estigui tan protegida i posi en risc l’ resta d’usuaris? “, s’ha preguntat Grau.

 

“Sovint se’ns explica que caçar és l’única manera de gestionar la fauna salvatge, i això és una falsedat que hem de desvetllar. Hi ha altres formes de gestionar la relació dels humans amb la natura, que no passi per la violència i la mort d’éssers innocents però, en tot cas, l’Administració és la responsable de buscar els mecanismes de coexistència que respectin la vida de la fauna salvatge sense perjudicar les persones “, afegeix Grau.

 

Els membres de la coalició han recordat que en comarques rurals hi ha altres activitats que generen riquesa amb respecte per la natura, com l’agricultura ecològica, artesania, ecoturisme, enoturisme, pràctica esportiva a la natura o activitats d’oci.

 

Els col·lectius integrants de la coalició afirmen que el govern de la Generalitat “ha afavorit intencionadament el col·lectiu caçador al llarg dels anys, menyspreant les organitzacions que tenen com a fi social la defensa i protecció de la natura, així com la ciutadania en general” .

 

Les entitats denuncien que el Parlament ha iniciat en aquesta legislatura el tràmit de la Llei de Caça de Catalunya “sense comptar amb més opinió que les federacions de caçadors i col·lectius afins, però ignorant per complet les organitzacions ambientals i de protecció animal”.

 

Més informació:  http://www.veritatdelacacera.cat/