· 

La EMD Isil i Alós (Lleida) i ecologistes al·leguen contra un hotel de luxe en una ‘borda’


L’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d’Isil i Alòs, Ipcena, Depana i la Fundació Ós Bru han anunciat aquest dilluns que han presentat al·legacions contra la construcció d’un hotel de luxe en una ‘borda’, una construcció de pedra que antigament servia per recollir el bestiar, a la vall de Bonabé, al municipi d’Alt Àneu (Lleida).

 

La presidenta de l’EMD, Sofia Isus; el president d’Ipcena, Jordi Pedrós; el secretari general de Depana, Francesc Espinal i el president de la Fundació Ós Bru, Guillermo Palomero, han assegurat en roda de premsa que no es pot construir un hotel de luxe en aquest lloc, per tractar-se d’una zona del Parc Natural de l ‘ Alt Pirineu costat de la capçalera del riu Noguera Pallaresa que està afectada per la Xarxa Natura 2000 i pel Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN).

 

Segons les seves dades, el projecte presentat per l’empresa Life Explorer SL preveu una inversió de 2,5 milions d’euros i preveu la construcció d’un hotel de 10 habitacions i ampliar la superfície construïda de 680 a 1.279 metres.

 

Segons les entitats que presenten al·legacions, la iniciativa preveu també la construcció d’un restaurant amb capacitat per a 50 persones i un spa amb unes necessitats d’aigua de 7.800 litres al dia.

 

Els veïns contraris al projecte estan recollint signatures a través de la plataforma change.org per demanar a l’Ajuntament que no permeti la construcció d’aquest hotel i ja han aconseguit 2.700 signatures.

 

Font: EuropaPress