· 

Un Mosso d’Esquadra, veí de les Borges denunciat per disparar amb una arma al gat d’una veïna


Ipcena hem denunciat davant dels Mossos d’Esquadra un veí de les Borges Blanques que presumptament a disparat el gat d’una veïna amb una arma. La denúncia per un delicte contra els drets dels animals l’hem presentat tant Ipcena-EdC com la propietària de l’animal. Es dona la circumstància que el denunciat és agent dels mossos de la comissaria de Tàrrega i reclamem al Departament d’Interior que l’aparti del cos, una persona que dispara una arma en ple nucli urbà i que infringeix la llei no és apta per exercir d’agent de l’autoritat. Al setembre presentarem també una denúncia administrativa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat i una altra denúncia al jutjat de guàrdia de Lleida amb el suport de protectores i altres organitzacions animalistes del territori que es vulguin adherir.

 

Els fets van tenir lloc el dia 4 d’agost sobre les 8h del matí, on la Sra. Maria Carme Lacasa, es trobava en el seu pati i va escoltar varis trets i tot seguit un gat de la seva propietat va caure ferit. En aquell moment és quan la Sra. Maria Carme Lacasa veu presencialment al Josep Q., amb una arma a les mans, un cop el va escridassar pel que havia fet, l’autor va procedir a marxar ràpidament. Tot seguit la propietària del gat es va desplaçar urgentment a una Clínica Veterinària de la mateixa localitat per donar atenció a les ferides del gat.

 

Com a prova d’aquests fets portem l’informe de la Clínica Veterinària Borges Vet, acompanyat de la fotografia de les ferides del gat amb les seves corresponents radiografies on s’observen clarament tres perdigons penetrats en el seu dorsal. La veterinària també va comprovar i fa consta a l’informe que les ferides d’arma de foc eren molt recents degut al emfisema subcutani del voltant del teixit.

 

La Sra. Lacasa, manifesta que «no és la primera vegada que ho fa» i, de fet, la denúncia recull que en els dos últims anys han mort una desena de gats per trets o enverinats i en tots els casos se sospita que el responsable és la mateixa persona. Les denúncies anteriors no van tirar endavant per falta de proves. En aquest cas, a la denúncia s’hi ha incorporat l’informe veterinari que constata que el gat tenia tres perdigons en diferents parts del cos.

 

El Sr. Josep Q., ha infringit l’article 337 del Codi Penal contra el maltractament d’animals i també la llei catalana 2/2008 de protecció dels animals. Des d’Ipcena insistim que aquest tipus d’actuacions no poden quedar impunes i és especialment greu que el presumpte autor sigui agent dels mossos d’esquadra. A banda de ferir el gat, els perdigons podrien haver lesionat la propietària o la seva besnéta de 8 anys que en aquell moment també estava al pati, fins i tot algun vianant pel rebot d’un balí. Reclamem a Interior que obri un expedient a l’agent i l’aparti del cos a conseqüència d’un acte molt greu.


Carmen Lacasa (Propietaria del gat), Albert Sater (Responsable de Fauna d’Ipcena) i Joan Vàzquez (Portaveu d’Ipcena)
Carmen Lacasa (Propietaria del gat), Albert Sater (Responsable de Fauna d’Ipcena) i Joan Vàzquez (Portaveu d’Ipcena)
Radiografia on s’observen els tres perdigons
Radiografia on s’observen els tres perdigons

Informe Veterinari
Informe Veterinari