· 

Ipcena reclama l’adaptació de l’ordenança municipal de tinença d’animals de les Borges Blanques a la normativa vigent


Des de 2008 a Catalunya sacrificar gossos abandonats esta PROHIBIT
Des de 2008 a Catalunya sacrificar gossos abandonats esta PROHIBIT

Ipcena hem presentat aquest dimecres al registre de l’Ajuntament de les Borges Blanques un requeriment perquè el consistori anul·li l’actual ordenança municipal de tinença de gossos i animals de companyia aprovada l’any 2010 quan era alcalde el republicà Miquel Àngel Estradé, o bé que es deixin sense efecte aquells articles infractors contraris a la Llei 2/2008 de protecció dels animals a Catalunya. Malgrat ser aprovada el 2010, l’ordenança municipal estableix en el seu preàmbul que se sotmet a la Llei de rang superior 22/2003, de Protecció dels animals, i no a la Llei 2/2008 aprovada posteriorment pel Parlament, a la qual s’hauria d’haver sotmès l’ordenança de l’Ajuntament de les Borges Blanques, segons Ipcena. Des d’aquesta entitat consideren “molt important” introduir aquesta correcció ja que “és a partir de la Llei 2/2008 de protecció dels animals a Catalunya quan s’introdueixen alguns canvis substancials com són la prohibició -des d’aquell moment- del sacrifici d’animals en els centres d’acollida o protectores.

 

Des d’Ipcena considerem que l’ordenança municipal que regula la tinença municipal d’animals de companyia ha mantingut de forma errònia des del 2010 l’aplicació de la Llei de protecció dels animals del 2003, que si que permetia el sacrifici i mort dels animals en els centres d’acollida. Entenem que totes les institucions tenen l’obligació de complir la normativa vigent, i, per això, solicitem que de forma “urgent”, l’Ajuntament de les Borges Blanques suspengui l’aplicació de l’ordenança i especialment deixi sense efecte els principals articles infractors. Així mateix, també demanem al consistori borgenc la informació referida a quants sacrificis d’animals ha dut a terme des del 2010, així com la necessitat de tenir una gossera que compleixi la normativa ja que les actuals instal·lacions de l’antic escorxador no la compleixen, ni tampoc el personal al no tenir la qualificació exigida. En aquest sentit, en cas d’haver-se fet sacrificis, s’hauria pogut incorre en infraccions greus, tant el consistori que va aprovar l’ordenança de forma incomprensiblement il·legal, així com l’actual ajuntament.