· 

Aturat el sistema que foragitava les cigonyes de la Catedral Nova de Lleida


Membres de l’entitat ecologista Ipcena han pogut comprovar aquest divendres que l’empresa Stop Cigueñas s’ha personat a la Catedral Nova de Lleida a les 10 del matí, per fer un servei de manteniment dels sistemes, anti-nius de cigonyes instal·lat a requeriment del capítol del Bisbat de Lleida.

 

Durant la visita a la coberta, hi havia dos membres del cos dels Agents Rurals, i un tècnic del departament de territori, que els han atorgat als membres de l’empresa, un temps limitat per verificar el sistema sense accedir als nius, en estar les cigonyes en reproducció.

 

Durant el curt recorregut per la coberta els Agents Rurals han comprovat que els nius tenien la posta i que les cigonyes ja estaven covant els ous, motiu pel qual han requerit a l’empresa que aturés el motor de la cúpula esquerra perquè hi havia un niu de cigonyes consolidat i ja tenia la posta feta.

 

Pel que fa a la colònia de cigonyes de la Catedral, s’ha passat de tenir un sol niu als contraforts, lluny de les cúpules o campanars a cinc nius reproductors i consolidats, de forma que l’acord de deixar lliures aquests espais alternatius als campanars “està funcionant molt bé”, segons ha informat Ipcena.

 

Un cop finalitzats aquests treballs, segons Ipcena, el responsable de l’empresa Stop Cigüeñas s’ha encarat al portaveu d’Ipcena que hi havia present a la plaça de la Catedral i l’ha amenaçat “de donar-li un cop de puny i arrancar-li el coll”. Posteriorment ha arribat Albert Sater membre de la junta d’Ipcena i també li a dirigit desqualificacions, insults i amenaçes, que Ipcena es reserva el dret de denunciar.