· 

La Plataforma ‘Salvem Mont-rebei’ torna a caminar


Trobada Plataforma Salvem Montrebei – 28/12/2016
Trobada Plataforma Salvem Montrebei – 28/12/2016

La Plataforma Salvem Mont-Rebei torna a caminar després que alguns ajuntaments, diputacions de la zona i l’empresa aragonesa PRAMES s’han proposat cobrar a tots aquells que transcorrin pel congost a causa de la massificació del territori.

 

Des de la plataforma es proposa la creació del “Manifest del moviment excursionista i ecologista de Catalunya” amb la representació de la (FEEC) Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i les seves entitats del territori afectat, el (#SAM) Societat Amics de la Muntanya a Tremp (Pallars Jussà), el (CEB) Centre Excursionista de Balaguer (la Noguera) i el (CEL) Centre Excursionista de Lleida (el Segrià) i la (FEC) Federació Ecologistes de Catalunya, representada per la seva entitat al territori, (Ipcena-EdC / Ipcena – Fauna) Institució de Ponent per a la Conservació i l’Estudi de l’entorn Natural.

 

Després d’una primera trobada realitzada aquest dimarts 28 de desembre al CEL, s’ha decidit que el mateix Manifest ha de servir per proposar diferents accions de regulació que aniran acompanyades d’un estudi de l’impacte en el terreny per a mostrar la postura clarament contraria a la proposta de cobrament.

Volem fer constar, la manca de planificació de aquest espai únic, i el retard històric de la declaració com a parc natural tota la Serra de Montsec, en son dos de les principals causes de la situació actual.

 

Així les entitats excursionistes i ecologistes, com a usuaris tradicionals, volem mostrar el nostre total desacord aquesta decisió, així com l’exclusió en les trobades que s’han dut a terme impedint el nostre dret a la participació, en tant que som actors actius d’aquest d’aquest espai, i dels que de sempre ens hem erigit en defensors del territori ja que limitaria el dret a l’accés a un espai de titularitat pública.