· 

Nou conflicte pels nius de cigonya entre Ipcena i l’església


El niu de cigonya de l’església de Santa Maria de Gardeny va ser retirat ahir, alhora que es va instal·lar un sistema per espantar les aus amb l’objectiu que no niïn més. La retirada del niu de cigonya, que portava diversos anys coronant la torre de l’església de Santa Maria de Gardeny, ha provocat un nou conflicte entre l’Església i l’entitat ecologista Ipcena. Quan semblava que la polèmica pels nius de la Catedral Nova s’havia resolt, una nova decisió, en aquest cas del rector de Santa Maria de Gardeny, en contra de les cigonyes ha “indignat” als ecologistes, segons va explicar Joan Vázquez, portaveu d’Ipcena.

 

L’empresa Cigonya Stop, contractada per retirar els nius de la Catedral, va ser la mateixa que ahir va extreure el niu, on habitaven 4 cigonyes, i va instal·lar un sistema d’impulsos elèctrics que molesta a les aus i els impedeix tornar a instal·lar-se. Segons l’empresa, aquest sistema no danya als ocells.

 

La intervenció, que comptava amb el permís de Medi Ambient, pretén acabar amb la brutícia que les cigonyes ocasionaven i que, segons sembla, afectava alguns habitatges pròximes. També havien provocat filtracions a la coberta de l’església, segons l’empresa. No obstant això, Vázquez va negar que el ponedor causés problemes i, per contra, ha afirmat que “es tracta d’un niu apreciat al barri”, alhora que ha criticat que el rector “valori més el seu interès particular per sobre de la conservació d’un au protegida “. Per tant, Ipcena va anunciar que presentarà avui una queixa davant Medi Ambient.

 

La Manyana – 06/10/2016Diari Segre 09/10/2016
Diari Segre 09/10/2016