· 

Ipcena sol·licita informació sobre una empresa de farratges d’Ivars d’Urgell per suposada contaminació atmosfèrica


L’entitat ecologista assegura que el Seprona ha emès un informe de denuncia contra la firma, després d’inspeccionar-ne les instal·lacions la setmana passada

 

Ipcena ha sol·licitat a l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell (Pla d’Urgell) els expedient sobre l’empresa Aldahrafagavi, dedicada principalment a la deshidratació de farratges. Després de les queixes rebudes per part de diferents veïns del municipi, l’entitat ecologista vol conèixer d’aquesta manera la contaminació que emet aquesta empresa especialment pel que fa a compostos orgànics volàtils (COV) i a altres substancies per tal de poder determinar si la firma podria estar incorrent algun tipus d’irregularitat en aquest sentit. Des d’Ipcena asseguren que després d’inspeccionar la setmana passada les instal·lacions, el cos del Seprona de la Guàrdia Civil va emetre un informe de denuncia contra l’empresa.

 

Els compostos orgànics volàtils (COV) són uns contaminants de gran interès i preocupació en qüestions mediambientals. El seu control constitueix una de les prioritats legislatives, ja que determinats COV són substàncies classificades com a cancerígenes, mutagèniques o tòxiques per a la reproducció.

 

 Agència ACN –  Lleida – 14/09/2016