· 

IPCENA considera desproporcionada la mort a trets del gos a la canalització del Segre i demana protocols i formació per la Urbana


L’entitat ecologista IPCENA, ha informat avui en un comunicat que consideren “desproporcionada” l’actuació de la Guàrdia Urban, quan van disparar contra un gos que estava mossegant al seu amo. “Els agents abans d’utilitzar les armes han d’utilitzar mesures i mètodes preventius que permetin salvaguardar la vida de les persones i els animals” han manifestat des de l’entitat.

 

De fet, consideren que els vehicles de la guàrdia urbana haurien d’anar equipats de sistemes de retenció passiva, com xarxes i llaços que puguin retenir l’acció d’animals de companyia o silvestres que per diferents causes tinguin actuacions agressives. “El cos de la guàrdia urbana ha de tenir formació per resoldre aquestes situacions evitant la mort de l’animal, ja que l’ús de l’arma es l’últim mitja a utilitzar, i suposa un element de risc molt alt per les persones” han declarat.

 

L’entitat ecologista ha afirmat que faran arribar dues queixes i demandes d’informació a les regidories de Seguretat Ciutadana i de Sostenibilitat de la Paeria, per exigir-los, un protocol d’actuació. Alhora han demanat que dotin a la guàrdia urbana de la formació i mitjans necessaris per retenir i controlar animals més agressius, sense produir-los la mort. “Igual que fan amb les persones en aptituds similars” han reblat per finalitzar des d’IPCENA.