· 

Ipcena reclama que es mantinguin les cigonyes a la Catedral


Els seus nius són compatibles amb la preservació del monument

 

Activistes de l’entitat Ipcena han reclamat avui davant la Catedral de Lleida que es mantingui la presència de les cigonyes al monument. “Sabem que volen tornar a treure-les quan acabi el període de cria a l’agost i volem sensibilitzar la població que són un element dels més singulars de la imatge de la ciutat”, ha explicat Joan Vàzquez, portaveu d’Ipcena.

 

L’entitat reclama fer millores a la coberta de l’edifici per fer compatibles els nius amb la preservació del monument “com s’ha fet a Sant Martí”. “La setmana que ve presentarem una instància a Medi Ambient com a part interessada per exigir que ens informi si es demana qualsevol autorització per retirar els nius i que la deneguin”, va afirmar Vàzquez. Ipcena farà accions en contra si el Capítol de la Catedral insisteix a retirar les cigonyes.