· 

Ipcena satisfeta amb la solució pel niu de cigonyes de l’Església de Sant Martí


Ipcena, amb el suport de Medi Ambient, el Bisbat de Lleida, els restauradors de la UdL i la col·laboració de l’empresa Barrera, va consolidar la protecció i la seguretat dels restauradors de l’arcada romànica de la porta oest de l’Església de Sant Martí, evitant qualsevol risc derivat del niu de cigonyes situat a dalt de la creu de l’església.

 

Com a mesura preventiva, es va ampliar la bastida al pis superior, per tal de garantir qualsevol risc d’accident de la caiguda de materials des del niu. Aquesta acció, que ha consistit a posar una nova bastida per sobre de l’existent, amb vuit plataformes metàl·liques per crear un sostre de protecció, ha fet possible la restauració del monument artístic de l’església Sant Martí com a patrimoni històric i la conservació del niu de cigonyes en mig de l’època de cria, com a patrimoni ambiental d’una espècie protegida.

 

A part d’això, s’ha començat a treballar en una proposta per a evitar futurs riscos de caiguda de la creu i del niu. La idea és desplaçar el niu a un metre de distància per darrere de la creu amb la instal·lació d’una nova plataforma per a conservar la mateixa alçada actual. “Amb aquesta actuació que des d’Ipcena estem força satisfets, queda pales que davant les problemàtiques amb els nius de cigonyes hi ha sempre alternatives que ens permeten la supervivència de tots els valors d’interès” han declarat des de l’associació ecologista.