· 

IPCENA denúncia al Bisbat per incomplir els terminis per fer fora a les Cigonyes de la Catedral


IPCENA ha manifestat en un comunicat informatiu que, avui mateix, han tramès, a la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, una queixa contraria a l’actuació del Bisbat de Lleida, respecte a l’incompliment de la resolució tramesa el 28 d’octubre de 2015, tramesa per la Directora dels Serveis Territorials del Departament de Territori a Lleida. La resolució atorgada al Capítol de la catedral de Lleida, va autoritzar el projecte que consistia en la retirada de tots els nius de les cigonyes de la catedral nova, i la instal·lació d’un sistema per foragitar les cigonyes, exigint que el final de les actuacions s’havia de fer abans del 9 de febrer del 2016.

 

Segons l’entitat ecologista, l’empresa encarregada de retirar els nius i posar en marxa el sistema per furetejar les cigonyes ha estat fins al dia d’avui realitzant les tasques a la catedral. En concret, l’organització ha explicat que diferents operaris han estat a la coberta durant el dia d’avui, 7 dies posteriors al límit del termini que exigia la resolució, el termini màxim de la resolució es va fitxar en considerar que a partir de la data s’afectava el període de reproducció en l’inici de l’aparellament i construcció de nius que ja han començat en diferents parts de la catedral visibles en vàries parts. Per aquest motiu, demà faran arribar una denúncia a secretaria de Medi Ambient i a la directora dels serveis territorials de Lleida, exigint l’obertura d’un expedient disciplinari i sancionador, amb l’aplicació d’una sanció de 20.000€ al Bisbat d’acord amb l’aplicació de la llei de protecció dels animals, com infracció molt greu.