· 

Un ‘home cigonya’ irromp al ple de Lleida


L”home Cigonya’, a la sala de plens de la Paeria. Fotografia Àlvar Llobet
L”home Cigonya’, a la sala de plens de la Paeria. Fotografia Àlvar Llobet

Un activista disfressat de cigonya va irrompre aquest divendres al matí al ple de l’Ajuntament de Lleida de comú acord amb el secretari general de l’entitat ecologista Ipcena, que en aquell moment defensava una moció amb la qual reclamava que les cigonyes de la capital del Segrià fossin declarades bé patrimonial ambiental d’interès local.

 

El representant d’Ipcena, Joan Vàzquez, ha tornat a denunciar l’actuació feta a principis de novembre pel Bisbat de Lleida, que va retirar els nius de cigonya de la teulada de la Catedral Nova de la ciutat. L’ecologista considera que la Generalitat no havia d’haver donat permís per fer aquesta acció ja que “l’article 33 de la llei de protecció dels animals assegura que dels ocells migratoris han de preservar-se la seva zona de descans i reproducció”.

 

Ipcena assegura que denunciarà els fets perquè “hem estat 30 anys per guanyar la sentència amb la qual hem expulsat els avions de l’aeròdrom d’Alfés i farem els mateix ara amb els nius de la catedral perquè el que defensem és just i legal”.

 

Vàzquez va presentar ahir una moció amb la qual pretenia donar a les cigonyes una “protecció d’interès natural local”. Un dels membres de l’entitat ecologista ha anat a la lectura del text disfressat de cigonya i ha començat a caminar per la sala. “L’alcalde, Àngel Ros, li ha demanat que no estigués al mig de la sala de plens i amb to autoritari li ha exigit que se n’anés a la bancada, sens dubte li ha molestat l’impacte mediàtic que buscàvem”.

 

Després de la defensa del representant d’Ipcena, el plenari ha desestimat la moció amb els vots en contra del PSC (8) i C’s (4), l’abstenció del PP (2), ERC (3) i CiU (6) i els únics vots favorables de la CUP (2) i el Comú de Lleida (2).

 

“Hi ha hagut una mica d’espectacle però això li dóna una mica d’alegria a l’avorriment dels plens. Ens haurien d’avisar cada dia”, ironitza Vàzquez, que assegura que no es donarà per vençut en la defensa de les cigonyes.